Rukometaši BiH doputovali na Kosovo: Došli smo po pobjedu

Rukometaši BiH poraženi od Crne Gore u prijateljskoj utakmici u Baru

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala na Kosovo, gdje će sutra odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Francuska 2017”.

Nakon jučerašnjeg prijateljskog meča sa Crnom Gorom u Baru, kojeg su izabranici selektora Dragana Markovića izgubili 26:30, nakon višesatnog putovanja danas su stigli u Đakovicu. Večeras će u ovom malom gradu na jugozapadu Kosova odraditi i jedini trening pred susret za debitantom u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja.

“Snijeg na putu malo nam je otežao dolazak u Đakovicu, ali smo stigli i sve je u najboljem redu. Dočekani smo super od strane domaćina, a očekujemo i odličnu, korektnu atmosferu na tribinama tokom sutrašnjeg duela”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, dodavši:

“Malo nas je poremetila povreda Harisa Begića. Vidjet ćemo po povratku u BiH da li će biti u stanju opet se priključiti ekipi u nastavku kvalifikacija. Atmosfera među našim igračima je odlična i svi smo uvjereni u trijumf ovdje na Kosovu. Dakle, ne krijemo, očekujemo pobjedu, favoriti smo za prvo mjesto u grupi i plasman u baraž za SP, što želimo potvrditi u svakoj utakmici na terenu”.

Direktan prenos na BHT

Susret Kosovo – BiH igra se sutra u Đakovici, pokraj Peči, sa početkom u 19:15 sati (direktan prenos na BHT za područje BiH). Istog dana u grupi 1 sastaju se i Litvanija – Slovačka. Poslije dva odigrana kola Litvanija i BiH prve su na tabeli grupe sa po tri, slijedi Slovačka sa dva, dok je Kosovo bez bodova.