Evropsko prvenstvo

Rukometaši BiH poraženi od Norveške

Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
norveska bih
https://www.fokus.ba/sport/ostali-sportovi/rukometasi-bih-porazeni-od-norveske/1655938/

U selekciji Norveške najefikasniji je bio Sander Sagosen sa 12 pogodaka iz 14 šuteva, dok je u bh. timu najbolji bio Nikola Prce sa sedam pogodaka

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prvom meču Evropskog prvenstva u grupi “D” poražena od domaće selekcije Norveške rezultatom 32:26, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukometaši BiH su u dvorani u Trondheimu dobro ušli u meč, te su na samom početku imali i prednost od 2:0. Ipak, favorizirani Norvežani su veoma brzo poravnali rezultat, a ubrzo poveli i sa 7:4.

Bh. rukometaši su nakon toga zaigrali mnogo bolje te su uspjeli doći i do izjednačenja od 9:9.

Međutim, odlični Norvežani su u narednim minutama poveli sa 16:11, a na poluvrijeme de otišlo kod rezultata 17:12 za domaću selekciju.

Reprezentacija Norveške je i u drugo poluvrijeme ušla silovito te su već nakon nekoliko minuta igre imali visoku prednost od 22:15.

U nastavku su, vođeni domaćom publikom, održavali ogromnu prednost te slavili sa konačnih 32:26.

U selekciji Norveške najefikasniji je bio Sander Sagosen sa 12 pogodaka iz 14 šuteva, dok je u bh. timu najbolji bio Nikola Prce sa sedam pogodaka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon meča s Norveškom, u nedjelju igra protiv Portugala, a u utorak protiv Francuske.

U 1. kolu grupe D, rukometaši Portugala danas u Trondheimu senzacionalno svladali Francusku sa 28:25.