Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometaši BiH spremaju spektakl protiv Litvanije

Rukometaši BiH preko Kosova do baraža

Nakon sjajne igre i velike pobjede protiv Slovačke, rukometaši Bosne i Hercegovine vratili su se u svoju lukavačku bazu. Umorni su od dugog puta autobusom, ali i sretni zbog plasmana u baraž za SP 2017. godine.

Stručni štab reprezentacije nije ih danas želio opterećavati treningom, s obzirom da im je osvježenje itekako potrebno. Protiv Litvanije u nedjelju, 17. januara, nema rezultatskog imperativa.

– To ne znači da ćemo protiv Litvanije igrati opušteno. Naprotiv, želimo publici prirediti spektakl i zahvaliti se na divnoj podršci koju smo imali od početka kvalifikacija – uime igrača i struke izjavio je Zuhdija Korkarić, pomoćnik selektora Dragana Markovića.

Umjesto treninga, reprezentativci su po dolasku u Lukavac spavali, a predveče su se relaksirali u wellnes centru „Ahmedić“ u Bokavićima kod Lukavca.

Marković je za petak odredio prijepodnevni trening u tuzlanskom Mejdanu. Nije još sigurno hoće li treninga biti u večernjem terminu.

– Igrači su iscrpljeni utakmicom sa Slovacima, ali i napornim putovanjem. Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sutra. Nije planiran niti jutarnji trening na dan utakmice s Litvanijom. Momci su spremni da u zadnjem nastupu prije baraža daju sve od sebe i pobjedom završe ove kvalifikacije – kazao je Korkarić za Fenu.

Podsjećamo, utakmica 6. kola kvalifikacija za SP 2017. Bosna i Hercegovina – Litvanija igra se u nedjelju, 17. januara, u SC Mejdan u Tuzli, s početkom u 20,15 sati.