Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostvaren cilj

Rukometaši Goražda proslavili povratak u Premijer ligu BiH

rukomet

Ponovni ulazak u društvo najboljih rukometaši Goražda proslavili su sa publikom koja je čestitala upravi kluba na čelu sa Kasimom Kamenicom te stručnom štabu, treneru Nerminu Djani i pomoćnom treneru Admiru Sijerčiću

Muški rukometni klub (MRK) Goražde, pobjedom u derbiju protiv ekipe Veleža iz Mostara rezultatom 36 : 30 (18 :13), krunisao je povratak u Premijer ligu BiH, iako je i ranije bilo poznato da će Goraždani osvojiti titulu prvaka Prve lige FBiH – grupa JUG.

Pehare i medalje goraždanskim rukometašima na čelu sa kapitenom Tarikom Žigom dodijelili su predsjednik UO RS FBIH Samir Suljević i voditelj takmičenja Prvih liga RS FBiH Branko Vukojević.

Ponovni ulazak u društvo najboljih rukometaši Goražda proslavili su sa publikom koja je čestitala upravi kluba na čelu sa Kasimom Kamenicom te stručnom štabu, treneru Nerminu Djani i pomoćnom treneru Admiru Sijerčiću.

– Prošle godine, prilikom preuzimanja kluba i upravnog odbora koji sam formirao, jasno smo zacrtali cilj – konsolidovati prvi tim i naglasiti ambicije za povratak u Premijer ligu BiH te dugoročno stvoriti stabilnog premijerligaša, jer Goražde i ovaj klub to zaslužuju. Nakon ostvarenja prvog cilja, ideja vodilja će nam biti stvarati kvalitetan tim paraleno sa Školom rukometa odakle ćemo crpiti igrački kadar za prvi tim – izjavio je predsjednik MRK Goražde Kasim Kamenica.