Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EHF European Cup

Rukometaši ljubuškog Izviđača “love” rezultatski zaostatak za prolaz

izviđač

Prošlog vikenda u prvom susretu u Povazškoj Bystrici, “Skauti” nisu imali svoj dan i poraženi su rezultatom 34:25, ali ljubuškoj ekipi ne nedostaje optimizma uoči uzvrata

Rukometni klub Izviđač Central Osiguranje iz Ljubuškog u subotu, 5. novembra, igra uzvratni susret 2. kola EHF European Cupa, nakon što je u prvom susretu poražen od slovačke ekipe MŠK Povazške Bystrice.

Prošlog vikenda u prvom susretu u Povazškoj Bystrici, “Skauti” nisu imali svoj dan i poraženi su rezultatom 34:25, ali ljubuškoj ekipi ne nedostaje optimizma uoči uzvrata.

– Koliko su Slovaci ozbiljna ekipa govori i to da će u Ljubuškom boraviti oko tridesetak sati, a u tih 30 sati će odigrati utakmicu i imati dva treninga – naglašava voditelj momčadi Nedan Zovko.

Pozvao je domaće navijače da dođu i podrže ekipu u kvalitetnoj i europskoj utakmici, citiravši riječi legendarnog trenera Josipa Glavaša “trebaju nam tri-četiri gola od publike”.

– Vjerujemo da možemo proći u subotu – poručio je Zovko.

Trener Izviđača Toni Čolina rekao je kako je njegova ekipa u Slovačkoj bila inferiorna u obrambenom dijelu te da se uz pravi pristup to može promijeniti u uzvratnom susretu.

– Ako pristupimo utakmici na pravi način puno lakše možemo doći do povoljnog rezultata. Ako budemo obrambeno koncentrirano možemo imati šansu da pobijedimo, a i prođemo. Na nama je da ih iskoristimo – smatra Čolina.

Izviđač je u Slovačkoj igrao bez par bitnih igrača, ali po trenerovim riječima to nije i ne smije biti izgovor.

– Naučili smo da rotiramo igrače i da oni te prilike iskoriste. Ne vadimo se na ozlijede igrača jer je to ‘šuplja priča’ – kazao je Čolina.

Igrači Izviđača Mihael Bebek i Diano Ćeško vjeruju u bolju utakmicu u Ljubuškom.

– U subotu ćemo dati sve od sebe. Vjerujemo u naš prolaz i pozivamo navijače da nam daju podršku te sudjeluju u nekom malom čudu – rekao je Ćeško.

Utakmica počinje u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški.