Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

simbolično u 11.07 sati

Rukometaši Radničkog iz Goražda odali počast žrtvama genocida, Drinom zaplovile ruže

ruze drina (1)

Ističu kako je ovo simboličan čin suosjećanja sa žrtvama genocida, uz poruku da Goražde njeguje kulturu sjećanja i da se Srebrenica nikada neće i ne smije zaboraviti

Rukometaši Radničkog iz Goražda, bacanjem ruža u rijeku Drinu, i ove godine su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U vrijeme dok u Srebrenici traje obilježavanje tužne 27. godišnjice genocida, mladi rukometaši, simbolično u 11.07 sati, krenuli su sa platoa Gradske dvorane “Mirsad Hurić”, prošetali ulicama grada do Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa kojeg su u rijeku Drinu bacilli ruže te učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida.

Ističu kako je ovo simboličan čin suosjećanja sa žrtvama genocida, uz poruku da Goražde njeguje kulturu sjećanja i da se Srebrenica nikada neće i ne smije zaboraviti.

– Sa rijeke Drine u Srebrenicu šaljemo poruku da Goraždani neće zaboraviti, a ruometaši Radničkog tradicionalno šetnjom i bacanjem ruža odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. Kao društveno odgovoran klub odlučili smo da na ovaj simboličan način gajimo kulturu sjećanja i da mladim genercijama prenosimo šta se to desilo u Srebrenici – kazao je predsjednik RK Radnički Haris Fidahić.

Rukometašima Radničkog pridružio se i jedan broj građana koji su na ovaj način željeli odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, a tačno u podne u Goraždu se oglasila i sirena u trajanju od jedne minute u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.