Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometaši Slobode dočekuju Hercegovinu. Mikić: Igramo kući, sve je na nama

sloboda rukomet
Foto: Fena/ Arhiva

Utakmica je na rasporedu od 20 sati u Maloj dvorani Mejdana, a cijena ulaznice je 5 KM

Rukometaše tuzlanske Slobode sutra očekuje susret protiv ekipe Hercegovine iz Nevesinja u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice protiv Leotara u četvrfinalu Kupa BiH u Trebinju, crveno-crni dočekuju ekipu Hercegovine u Mejdanu. Iako nisu imali mnogo vremena za pripremu utakmice, šef stručnog štaba Mirko Mikić, ističe da će ekipa biti spremna odgovoriti zadatku koji se pred njih postavlja.

-Imamo veliki respekt za ekipu iz Nevesinja, smatram da objektivno igraju mnogo kvalitetnije nego što to govori tabela, posebno u ovom drugom dijelu prvenstva. Posebno su nezgodni na domaćem terenu i mi smo jedni od rijetkih koji su u Nevesinju „lakše završili posao“ nego što smo očekivali. Nažalost, nismo imali previše vremena ni da spremimo tu utakmicu ni da se fokusiramo previše na njih nego će akcenat ponovno biti na našoj igri, na popravljanju nekih stvari koje nije bile dobre u srijedu, gdje očigledno nije sve štimalo kako smo očekivali – rekao je Mikić.

Obavili su jučer trening a danas će još dva i to će, kako vjeruje, biti dovoljno da se spreme.

-Smatram da nam prija kada igramo u ovom tempu, da nam više odgovaraju dvije utakmice sedmično nego kad imamo sedam dana da previše razmišljamo o protivniku. Igramo kući, sve je na nama. Postavlja se imperativ da to pobijedimo jer smo favoriti što naravno moramo pokazati i na terenu – dodao je Mikić.

Svi igrači su spremni za sutrašnji susret, osim Muharema Milkunića i Lazara Jankovića koji se oporavljaju od povrede.

Utakmica je na rasporedu od 20 sati u Maloj dvorani Mejdana, a cijena ulaznice je 5 KM.