Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tim iz Tuzle

Rukometaši Slobode počeli pripreme za novu sezonu

rk sloboda pripreme (1)

Prozivci nisu prisustvovali Luka Đorđević i Ermin Jusić zbog reprezentativnih obaveza, a koji će se uskoro pridružiti ostatku ekipe

Rukometni klub Sloboda započeo je pripreme za sezonu 2021/22, a njihov početak najavio je crnogorski stručnjak Zoran Kastratović, nakon čega je predstavio pojačanja Slobode: golmane Filipa Borozana, te bekove Luku Barjaktarevića, Arsenija Bubića i Njegoša Đukića. Tu je i mladi golman Admir Hadrović, pojačanje za juniorsku ekipu ”Sloboda 2” koja će se ove sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH.

Nakon prozivke, rukometaši Slobode odradili su svoj prvi trening na atletskoj stazi stadiona Tušanj.
Treneru Kastratoviću se odazvao 21 igrač: Admir Hadrović, Alen Ovčina, Amir Imamović, Anes Bečić, Arsenije Bubić, Bakir Pirić, Eldin Vuković, Emir Suhonjić, Filip Borozan, Ismar Bajrić, Jasmin Nurkanović, Luka Barjaktarović, Mirza Jusufović, Mirza Muhedinović, Muharem Milkunić, Njegoš Đukić, Omar Karahodžić, Renato Čajić, Tarik Fares, Tarik Okanović i Zdravko Čajić.

Prozivci nisu prisustvovali Luka Đorđević i Ermin Jusić zbog reprezentativnih obaveza, a koji će se uskoro pridružiti ostatku ekipe.

Podsjećamo da Sloboda u okviru EHF European Cup-u igra s grčkim timom Bianco Monte Drama 1986. Prva utakmica se igra u Tuzli 11./12. septembra, dok je revanš susret sedam dana poslije u Grčkoj.