Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Rukometaši Slobode spremni za revanš protiv Leotara: “Nema kalkulacija”

sloboda rukomet
Foto: Fena/ Arhiva

” Na treningu se vidi da jedva čekaju ovu utakmicu, da su svi optimisti, da svi zajedno vjerujemo da možemo napraviti rezultat koji će nam garantovati prolaz na final four Kupa”, kazao je šef stručnog štaba Mirko Mikić

Rukometaši Slobode u srijedu u dvorani Mejdan igraju revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sa ekipom trebinjskog Leotara. U prvoj utakmici Trebinjci su slavili rezultatom 31:26.

U tuzlanskom klubu očekuju težak meča, ali vjeruju da mogu doći do rezultata koji će ih odvesti među četiri najbolje ekipe.

-U prvoj utakmici smo, takoreći “sami pali, sami se ubili”. U jednom momentu smo kontrolisali utakmicu, početkom i sredinom prvog poluvremena imali smo jednu sasvim solidnu zalihu za revanš, međutim po ko zna koji put malo smo bili dekoncentrisani u nekim momentima i na kraju je završilo kako je završilo. Mislim da smo na kraju ublažili poraz budući da smo u jednom momentu gubili sedam-osam razlike. Očekujem sutra jednu veliku borbu, jedan veoma motivisan Leotar. Što se tiče igrača Slobode, jedino što mogu obećati je da će biti strašno motivisani. Na treningu se vidi da jedva čekaju ovu utakmicu, da su svi optimisti, da svi zajedno vjerujemo da možemo napraviti rezultat koji će nam garantovati prolaz na final four Kupa – kazao je šef stručnog štaba Mirko Mikić.

Kada je riječ o igračima koji će konkurisati za sutrašnju utakmicu, šef struke ističe da su spremni svi osim Muharema Milkunića i Lazara Jankovića, koji su povrijeđeni od ranije te Harisa Buljine koji je zadobio povredu u utakmici protiv Hercegovine.

-Oni koji sutra budu izašli na teren igrat će maksimalno. Sutra nema kalkulacija, nema dekoncentracije, prevelikog respekta i odsustva hrabrosti. Svi znaju za šta igramo sutra, koliko je ulog i šta moraju uraditi. U prethodnoj utakmici smo pokazali da za deset minuta možemo napraviti šest-sedam razlike kada igramo onako kako treba. Mi imamo taj kvalitet da vrlo brzo napravimo određenu razliku i to je ono što mene čini optimistom – zaključio je Mikić.

Utakmica se igra od 17 sati u maloj dvorani Mejdana, a cijena ulaznice je 5 KM.