Ostali sportovi

Uputili apel vlastima

Rukometaši zeničkog Čelika bez poraza i bez novca

25/10/2021

Ako rezultati i to što dostojno prezentiramo naš grad nisu motiv za pomoć i podršku našem klubu, onda, zaista, ne znamo šta to može da bude

Rukometni klub Čelik, koji je jučerašnjim trijumfom na svom terenu protiv Kaknja rezultatom 30:24 (15:20) ostao na čelu tablice Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever, uputio je apel Gradskoj upravi i ljubiteljima sporta u Gradu Zenica.

Uprava kluba, naime, ističe kako je “uložila maksimum napora da isfinansira sve troškove u dosadašnjem toku prvenstva”, a da su rukometaši i stručni štab uložili ogromne napore te pozitivno odgovorili i ispunili pred njih postavljene zahtjeve, očekuje da imaju veću finansijsku podršku vlasti svoje lokalne zajednice i privrednih subjekata.

-Plašimo se da bez podrške i pomoći ovako ne možemo dalje. Ako rezultati i to što dostojno prezentiramo naš grad nisu motiv za pomoć i podršku našem klubu, onda, zaista, ne znamo šta to može da bude.

Vjerujemo da će gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava imati razumijevanja i sluha da nas u ovom važnom trenutku za naš klub, kada obilježavamo 71. godinu postojanja, podrži da idemo dalje ka Premijer ligi BiH i Evropi, tamo gdje nam i jeste mjesto – ističe u saopćenju za javnost Upravni odbor RK Čelika.

Čelik je, nakon šest odigranih utakmica, predvođen dobojskim trenerom i povratnikom na klupu Miroljubom Mikijem Filipovićem, jedini neporaženi tim u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, a narednog ih vikenda očekuje i duel s gradskim rivalom, ekipom Čelik-Junior.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.