Rukometašima Hrvatske bronzana medalja na EP u Poljskoj

Krakow, 31.01.2016 – Rukomet: Hrvatska – Norveska, utakmica za broncanu medalju EP

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske danas je, rezultatom 31:24, pobijedila Norvešku u borbi za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U pretposljednjem meču Evropskog prvenstva u Poljskoj selekcije Hrvatske i Norveške su se borile za bronzanu medalju, ali i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Francuskoj. Hrvati su boljom igrom uspjeli u toj nakani, a Norvežani će se za kartu za SP boriti u dvomeču baraža sa Slovenijom u junu ove godine.

Današnji meč je počeo ravnopravnom igrom gol za gol. Izabranici hrvatskog selektora Željka Babića boljom igrom u odbrani u razdoblju od 13. do 16. minute sa rezultata 6:6 dolaze do prednosti od 10:6. Prednost od četiri gola Hrvati su zadržali do odmora jer je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 15:11.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Norvežani i u 40. minuti već hvataju rezultatski egal 17:17. Hrvatski rukometaši ponovo odgovaraju serijom od 4:0 i završnicu utakmice ulaze sa prednošću 26:21. Utakmica je završena rezultatom 31:24 u korist Hrvatske.

Večeras je na rasporedu i finale EURO-a u kojem će za titulu prvaka Evrope igrati selekcije Njemačke i Španije.