Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teška situacija

Rukometna reprezentacija BiH bi mogla ostati bez Evropskog prvenstva!

zmajevi-rukomet

Čak i da se sakupi novac, a riječ o o velikoj sumi (105 hiljada eura), ostaje problem kako uplatiti taj novac Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF)

Predsjednik Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Dario Pušić tvrdi da je krovni savez RSBiH u teškoj krizi.

– Zbog toga je rukomet u BiH u komi i živi na aparatima – pojašnjava Pušić te najavljuje da je čak i historijski nastup “Zmajeva” na Evropskom prvenstvu u januaru iduće godine pod upitnikom.

Čak i da se sakupi novac, a riječ o o velikoj sumi (105 hiljada eura), ostaje problem kako uplatiti taj novac Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF), jer Rukometni savez BiH, zbog dobro poznatih problema s registracijom, nema račun preko kojeg bi to učinio.

– Dolazi i Evropsko prvenstvo, za koje ne vidim rješenje kako uplatiti tih 105.000 eura kotizacije EHF-u i preko kojeg računa. Valjda bi država trebala podržati odlazak reprezentacije na Euro, ali na koji način to tehnički odraditi, ja ne vidim rješenje – dodao je Pušić za Dnevni avaz.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo održat će se od 9. do 26. januara 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi D u norveškom Trondhajmu protiv Francuske, Norveške i Portugala.