imenovan toni čolina

Rukometna reprezentacija BiH ima novog selektora

toni colina

Rukometna reprezentacija BiH danas se okuplja na Ilidži uoči dvomeča prvog kruga baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke. Prva utakmica igraće se 16. marta u Chalkidi, a revanš tri dana kasnije u Tuzli

Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u ponedjeljak ujutru su objavili da će Toni Čolina na klupi muške “A” reprezentacije naslijediti Ivicu Obrvana, koji je nedavno podnio ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dosadašnji pomoćnik Ivice Obrvana, Toni Čolina predvodit će naš seniorski nacionalni tim u narednom periodu. Čolini i njegovom pomoćniku Mariju Blaževiću želimo mnogo sreće, prije svega u naredne dvije utakmice protiv Grčke, 16. i 19. marta”, naveli su iz RSBiH.

Rukometna reprezentacija BiH danas se okuplja na Ilidži uoči dvomeča prvog kruga baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke. Prva utakmica igraće se 16. marta u Chalkidi, a revanš tri dana kasnije u Tuzli.

Bolji iz dvomeča u drugom krugu baraža sastaće se u aprilu s Crnom Gorom u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u januaru 2023. godine održati u Poljskoj i Švedskoj.