Rukometni Kup BiH: Bosna bolja od Zrinjskog, Vogošća nadigrala Borca

rk-vogosca3334
Arhiva

Rukometaši Bosne večeras su u Sarajevu savladali Zrinjski rezultatom 26:21 (14:10), u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Nakon prvih deset minuta Bosna je imala dva gola razlike (7:5), nakon čega se se igrao „gol za gol, ali je domaćin pojačao tempo i otišao na poluvrijeme s četiri gola razlije (14:10) .

U drugo poluvremenu „studenti“ su zaigrali bolje i na kraju stekli solidnu zalihu uoči revanša koji je se igra u Mostaru 29. marta.

Na klupi Bosne večeras je ponovo sjedio Zuhdija Korkarić, nakon što je s Danijelom Riđićem raskinuta saradnja.

Vogošća nadigrala Borca

Rukometaši Vogošće Poljine hills večeras su u dvorani „Amel Bečković“ savladali Borac rezultatom 28:21 (14:9), u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH.

Domaća ekipa je bila bolja tokom cijele utakmice, a od prve minute je nametnula tempo i diktirala igru. Prvu značajniju prednost Vogošća stvara nakon nakon 15 minuta prvog dijela meča, kada odlaze na pet golova razlike.

Početkom drugog dijela utakmice Borac je krenuo furiozno, kada su nakon samo tri minuta prednost domaćina smanjili na jedan gol.

Međutim, u nastavku utakmice Vogošćani prave seriju prije svega zahvaljujući fantastičnim odbanama golmana Haseljića, nakon kojih prave razliku od šest golova.

Do kraja utakmice Vogošća je održavala stečenu gol razliku i sačuvala zavidnu prednost uoči revanša koji se igra 29. marta u Banjoj Luci.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Stanko Stanković sa sedam golova, a kod Borca Srđan Mijatović sa pet pogodaka.