Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometni Kup BiH: Vogošća bolja od Maglaja, Čelik slavio u Zenici

celik-bosna

Rukometaši Vogošće večeras su pobijedili ekipu Maglaja s 31:23 (15:12), u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Vogošća je na domaćem terenu došla do uvjerljive pobjede pred revanš koji će biti odigran 30. marta u Maglaju, iako je gostujući tim do samog kraja susreta održavao prihvatljivu razliku kojom bi zadržao šanse za plasman u polufinale takmičenja.

Domaći igrači su nošeni publikom ”prelomili” meč u svoju korist tek u posljednjih petnaestak minuta, a Magalaj je do tada održavao rezultatski priključak na krilima Benjamina Čičkušića koji je postigao osam golova.

Trener Vogošće Danijel Riđić zadovoljan je pobjedom svog tima, ali ne i prikazanom igrom.

– Naravno da sam zadovoljan pobjedom od osam razlike, ali ne mogu biti zadovoljan igrom, posebno u prvom poluvremenu. Bili smo dosta nervozni, htjeli smo u jednom napadu postići dva, tri gola, tako da smo pravili greške koje je Maglaj iskoristio. U drugom poluvremenu smo zaigrali nešto bolje nošeni snagom i trkačkim sposobnostima naših igrača, te dosta boljom odbranom. U svakom slučaju će nam biti teško u Maglaju, ali vjerujemo u plasman u polufinale Kupa – izjavio je Feni Riđić nakon utakmice.

Vogošću je do pobjede predvodio Tarik Međić sa sedam golova, dok su Alen Ovčina i Ivan Divković dodali po pet. U timu Maglaja istaknuo je Čičkušić s osam, a Haso Čosić je dodao pet golova.

Riđić dodaje da Vogošća želi pokušati osvojiti Kup BiH, a kao najveće konkurente vidi ekipe Izviđača i Borca, koji su također favoriti za osvajanje prvenstva BiH.

Čelik bolji od visočke Bosne

U prvoj utakmici ekipa Čelika večeras je u Zenici savladala momčad visočke Bosne rezultatom 26:23.

Gosti su bili uspješnija ekipa u prvom poluvremenu koje su i realizovali u svoju korist, a domaćini su se vratili u nastavku utakmice.

U ekipi Čelika istakli su se Begagić sa sedam golova i golman Polić s 12 odbrana, a u redovima Bosne Buruć je postigao sedam, Skopljak šest golova, a golman Žiga imao je 14 odbrana.

Utakmica je odigrana pred oko 500 gledalaca.