Rukometni Zmajevi će imati veliku podršku bh. navijača u Danskoj

rukometasi-trening111

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Brondbyju protiv domaće selekcije Danske igra posljednji susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Nakon što su prije dva dana u Zenici remizirali sa selekcijom Bjelorusije (22:22), izabranici selektora Dragana Markovića su šanse za nastup na EP sveli na minimum, a u Brondbyju će imati više nego težak zadatak u pokušaju da iznenade favorizorane Dance, koji važe za jednu od najboljih evropskih ekipa.

Dodatne probleme za selektora Dragana Markovića predstavljaju povrede Vladimira Vranješa, Josipa Perića i Nikole Prce, ali se očekuje da ove igrače naš medicinski tim uspije osposobiti za nedjeljnu utakmicu, dok je nastup od ranije povrijeđenih Ivana Karačića i Koste Savića pod znakom pitanja.

rukometasi trening2

Bh. reprezentacija doputovala je u Dansku u podnevnim satima, a trening su obavili u terminu odigravanja utakmice.

Prema riječima direktora reprezentacije Mirze Muzurovića, naše igrače će u Danskoj će podržati veliki broj bh. navijača koji žive u ovoj zemlji i Švedskoj.

Susret Danska – BiH igrat će se u nedjelju u Brondbyju u 20.15 sati, a sudit će ga Norvežani Andre Hansen i Oistein Pettersen.

U Drugoj kvalifkacionoj grupi vodi Danska sa 10 bodova, drugo mjesto dijele Bjelorusija i BiH sa po četiri boda, dok posljednja Litvanija ima dva boda.