Ostali sportovi

Rukometni Zmajevi počinju pripreme za susrete s Bjelorusijom i Danskom

03/06/2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Zenici, gdje će se pripremati za preostala dva kvalifikacijska susreta za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj, protiv selekcija Bjelorusije (11. juna u Zenici) i Danske (14. juna u Brondbiju).

Selektor Dragan Marković ranije je objavio spisak na kojem se nalaze imena 19 igrača: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Pantić, Kosta Savić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

Na okupljanju, koje je zakazano do 12 sati, izostat će četvorica igrača – Grahovac, Panić i Malinović, zbog obaveza u svojim klubovima u prvenstvu Francuske, te Čelica koji igra u Kataru.

Planirano je da bh. ruklometaši treniraju dva puta dnevno u zeničkoj Areni, u kojoj će se 11. juna u 20.15 sati igrati odlučujući susret s Bjelorusijom, s kojom BiH dijeli drugo mjesto na tabeli u Drugoj grupi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.