Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometni Zmajevi se družili sa Tuzlacima

aa_picture_20151102_6700925_web

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je upriličila druženje sa navijačima na tuzlanskom Solnom trgu, a igrači i selektor Dragan Marković više puta su ponovili da su u ovom gradu imali podršku kakvu još nisu doživjeli.

[yuzo_related]

Rukometaši u Tuzli treniraju u Sportskom, kulturnom, privrednom centru ˝Mejdan˝, gdje će u srijedu i igrati utakmicu protiv reprezentacije Slovačke, za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Francuskoj 2017. godine.

„Druženje sa navijačima je sjajna uvertira u utakmicu. Ponosan sam da sam dio ove priče. Ovdje u Tuzli smo prošle godine odigrali utakmicu protiv Danske i zaprepastili cijeli svijet, jer djeca koja su do jučer igrala u lokalnoj ligi, sada igraju u svjetskim klubovima. U Tuzli smo imali podršku kakvu nikad nigdje nismo imali i igrači su ovdje dobili krila. Atmosfera je bila za poželjeti, a nakon toga su se probudili Zenica i Cazin. Respekt prema igračima se prepoznaje i tada oni lete po terenu“, rekao je Marković.

aa_picture_20151102_6700930_web

Golman Benjamin Burić ponovo očekuje dobru atmosferu u ˝Mejdanu˝ i ističe da će pobijediti onaj ko bude spremniji i odmorniji.

„Moramo otvoriti kvalifikacije sa pobjedom. Slovaci su u našem rangu i vjerujem da će to biti pravi spektakl“, smatra Burić.

aa_picture_20151102_6700929_web

Nikola Prce, igrač sa najdužim stažom u bh. rukometnoj reprezentaciji rekao je da je pola ekipe Slovaka novo, a promijenili su i trenera.

aa_picture_20151102_6700931_web

„Ako mi budemo dobro igrali, nije bitno kakav je protivnik. Pružit ćemo dobar rezultat, odnosno pobjedu“, rekao je Prce.