nedozvoljen udarac

Rus izgubio pojas UFC-ova zbog nevjerovatne gluposti koju je uradio (VIDEO)

rus

Jan je udario suparnika nogom u glavu u trenucima kada je ovaj bio s jednim koljenom na podu, a to je protivno pravilima

Na UFC 259 priredbi vidjeli smo čak tri borbe za naslov prvaka, a prva je bila okršaj Petra Jana i Aljamaina Sterlinga za pojas u bantamu.

Ruski prvak izgubio je pojas nakon što je diskvalificiran zbog nedozvoljenog udarca koji čak ni komentatori u prijenosu nisu mogli objasniti kao ništa drugo nego – glupost.

Jan je udario suparnika nogom u glavu u trenucima kada je ovaj bio s jednim koljenom na podu, a to je protivno pravilima. Zabranjeno je udariti borca takvim udarcem ako je on u tom trenutku s barem jednim koljenom ili rukom na podu.

Ono što je potpuno bizarno u ovoj priči, Jan nije sam došao na ideju da to napravi. Pitao je svoj ugao treba li udariti protivnika i oni su bez razmišljanja odgovorili da treba.

Sudac je nekoliko puta prije toga izrekao riječ “downed” koja u UFC-u označava poziciju u kojoj nema udaraca nogama, ali ruski borac ne zna engleski pa mu to nije značilo baš ništa.

Sterling je nakon udarca ostao ležati, a onda su u kavez ušli i liječnici. Nakon što se oporavio i dobio pojas, Sterling ga je odbacio i poručio kako želi ponoviti borbu.