Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pirova pobjeda

Rusi se oprostili od Mundobasketa

rusia (1)

Andrey Vorontsevich je sa 17 poena, devet skokova i pet asistencija bio najefikasniji kod Rusa, po 12 su upisali Nikita Kurbanov i Grigory Motovilov

Rusija je pobijedila Venecuelu sa 69:60 i tako osvojila treće mjesto u grupi I što je ipak nedovoljno za plasman u četvrtfinale Mundobasketa. U drugom susretu Portotiko je ispustio prednost od 26 poena od Italije, a zatim je izborio produžetke nakon kojih je poražen sa 89:94.

U prvom poluvremenu utakmice Rusija – Venecuela viđena je ravnopravna borba, da bi početkom treće dionice Venecuelanci su stekli sedam poena prednosti (36:29). Rusi su bruo poreokrenuli rezultat i otišli na šest poena prednosti (48:42).

Reprezentacija Rusije u četvrom periodu je zadržala prednost i bez većih problema privela meč kraju, te slavila rezultatom 69:60.

Andrey Vorontsevich je sa 17 poena, devet skokova i pet asistencija bio najefikasniji kod Rusa, po 12 su upisali Nikita Kurbanov i Grigory Motovilov. U poraženom timu istakli su se Michael Carrera sa 19 i Jhornan Zamora sa 13 poena.

Portorikanci su odigrali veoma dobro prvu četvrtinu protiv Italije i na kraju imali su prednost od 11 poena (24:13). U drugoj dionici prednost Portorika popela se i na 24 poena, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 46:26.

U trećem peridou Portoriko je došao do prednosti od 26 poena, koja se do kraja četvrtine istopila na 14 poena. U posljednjih deset minuta Italija je došla do potpunog preokreta, te je prednost čuvala do kraja i slavila sa 94:89. I za Italiju ova pobjeda bila je utješna, jer su završili na trećem mjestu.

Kod Italijana istakao se Marco Belinelli sa 27 poena, a Danilo Gallinari je ubacio 22, dok je Awudu Abass dodao 14. Kod Portorika Renaldo Balkman je imao učinak od 14 poena, šest skokova i asistencije, a Gray Browne je dodao 13 koševa kao i Angelo Rodriguez.