Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cska moskva

Ruski košarkaški gigant se raspada zbog agresije na Ukrajinu

cska

Osmerostruki osvajač ostao je bez petorice igrača, a tek je za vidjeti što će se događati u danima koji slijede

Koliko će rat ostaviti posljedica na svijet sporta, pogotovo u Ukrajini i Rusiji, još je uopće teško i gotovo apstraktno zamisliti, no prvi potezi počeli su se nazirati. Ne samo u Ukrajini, gdje je sport trenutačno potpuno nevažan, već i u zemlji agresora.

Naime, premda se u četvrtak na neutralnom terenu trebao igrati susret košarkaške Eurolige između Reala i moskovskog CSKA, sve je izvjesnije da se to neće dogoditi.

Ne samo zbog činjenice da je Rusima zatvoren kompletni zračni prostor pa je upitno kako će CSKA uopće doći na utakmicu, već zbog masovnog egzodusa igrača, čime se klub praktički – raspao. Osmerostruki osvajač ostao je bez petorice igrača, a tek je za vidjeti što će se događati u danima koji slijede.

Među prvim igračima koji su otišli bio je Tornike Shengelia, koji je poručio da ne može igrati za ruski tim te se sa porodicom vratio u Španiju, njegovim putem ubrzo je krenuo i Litvanac Marius Grigonis, potom Nijemac Johannes Voigtmann, nakon njega Amerikanac Will Clyburn, a posljednji u nizu je Danac Iffe Lundberg, koji je putem društvenih mreža poručio da se već nalazi u Danskoj sa svojom porodicom.

Inače, Euroliga još nije službeno odgodila/otkazala utakmicu CSKA – Real, no s obzirom na događaje, i to se očekuje svakoga časa.