Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

druga teniserka svijeta

Sabalenka se prvi put oglasila nakon smrti Kolcova, otkrila da više nisu bili zajedno

Foto: Instagram

Kolcov je imao i troje djece iz prijašnje veze – Daniela, Aleksandru i Stefana

Druga teniserka na WTA listi Arina Sabalenka oglasila se prvi put nakon smrti Konstantina Kolcova, koji je počinio samoubistvo skokom s terase hotela u kojem je odsjeo u Majamiju.

Bjeloruskinja je otkrila da su njih dvoje prekinuli vezu prije tragičnog događaja.

Prvobitno su svjetski mediji prenijeli informaciju da je na Floridu stigao kako bi bodrio djevojku, s kojom je u vezi od 2021. godine, na njenom nastupu na Mastersu u Majamiju. Međutim, Sabalenka je putem Instagrama objasnila da su oni raskinuli.

-Konstantinova smrt je nezamisliva tragedija i, uprkos tome što nismo više bili zajedno, moje srce je slomljeno. Molim vas, poštujte moju privatnost i privatnost njegove familije tokom ovih teških vremena – poručila je Sabalenka.

Arina i Konstantin bili su zajedno od 2021. godine. Bivši reprezentativac Bjelorusije u hokeju pratio je teniserka na turnirima i pružao joj podršku. Sportašica je često objavljivala njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama i ostavljala emotivne poruke svom dragom. Inače, svi su očekivali da će Arina zbog strašne tragedije otkazati nastup na Mastersu u Miamiju, no tenisačica je ipak donijela odluku izaći na teren tri dana nakon smrti partnera.

Kolcov je imao i troje djece iz prijašnje veze – Daniela, Aleksandru i Stefana.