Rukometašice Jedinstva

Sabljić: Još nismo kompletirali ekipu

rukomet_sabljic_danijel

Što se pripremnih utakmica tiče, Sabljić kaže da je prva provjera zakazana za sutra, kada će se u Mejdanu sastati igračice Jedinstva i kadeti Slobode

Sedam dana je proteklo od početka priprema za drugi dio prvenstva rukometašica tuzlanskog Jedinstva, a ekipa još nije kompletirana.

Zbog smrtnog slučaja u porodici odsutna je Admira Zvekić, dok je Zorana Miličević na produženom dopustu i trenutno je u Njemačkoj.

– Za Zvekić sam siguran da će biti spremna, jer je profesionalka i o tome vodi računa, dok Miličević očekujemo oko 23. januara, nadam se da se individualno pripremala tokom pauze. U odnosu na ekipu iz prvog dijela prvenstva, dobili smo Dejanu Kulić (Hadžići DG) i Aleksandru Grabovičkić (Doboj), a otišla je Teodora Savić – izjavio je za Fenu novi trener Jedinstva Danijel Sabljić.

Što se pripremnih utakmica tiče, Sabljić kaže da je prva provjera zakazana za sutra, kada će se u Mejdanu sastati igračice Jedinstva i kadeti Slobode (20 sati).

– Prvu konkretnu provjeru trebali bismo imati 26. januara na turniru RK Ilidže. Još ne znamo sastav turnira, ali u svakom slučaju, dobro će nam doći, jer je u ovom trenutku vrlo teško pronaći sparing partnere, a da ne putujemo u Srbiju ili Hrvatsku – zaključio je Sabljić.

Rukometašice Jedinstva u trenažnom procesu su od 9. januara.