Bh. košarkaš

Sani Čampara potpisao dvogodišnji ugovor sa Splitom

sani_campara

Kao mlađi igrač preskočio sam par koraka, sada mi je cilj da idem korak po korak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s hrvatskim prvoligašem i članom ABA lige ekipom Splita.

Čampara je sa Splićanima potpisao dvogodišnji ugovor, nakon što je u posljednjoj sezoni branio boje tuzlanske Slobode.

U izjavi za Fenu, Čampara je kazao da su očekivanja velika te da je to pravi korak za njega.

– Kao mlađi igrač preskočio sam par koraka, sada mi je cilj da idem korak po korak. Split ima veliku košarkašku tradiciju, bio je prvak Evrope nekoliko puta. Zadovoljstvo i čast mi je nositi dres takvog kluba. Najvažnija mi je stvar da se dobro pripremim za sezonu i nadam se da će biti sve u redu. Okupljanje ekipe zakazano je 27. juli – kazao je Čampara.

Reprezentacija BiH u dva februarska susreta kvalifikacija za EP 2022. zabilježila je pobjedu i poraz.

– Možemo biti zadovoljni sa ta dva nastupa. Pogotovo jer smo nova ekipa, koja se prvi put okupila. Imamo dosta mladih igrača. Nadam se da ćemo moći izboriti nastup na EP-u. Mislim da imamo i znanja i talenta, nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje i ostvariti to što želimo – kazao je Čampara.

Košarkaši BiH su trenutno trećeplasirana selekcija grupe H. U gostima su savladali Latviju 61:62, dok su protiv Grčke u Tuzli poraženi sa 65:70. U novembru ove godine trebaju igrati protiv Bugarske i Latvije, ali bi ti mečevi zbog pandemije mogli biti odigrani tek u februaru ili čak i junu naredne godine.

Dvadesetjednogodišnji Čampara igra na poziciji pleja, visok je 190 cm, a karijeru je počeo u sarajevskim Sparsima, nakon čega odlazi u Španiju gdje je nastupao za Real Madrid, Palenciju, MoraBanc Andorru.

Bio je član U-16 reprezentacije BiH koja se 2015. okitila naslovom prvaka Evrope.