Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„Sarajevo Basket 2017“: Počinje međunarodni turnir za košarkaše u kolicima

3ksarajevo2

Klub košarke u kolicima 3K Sarajevo biće domaćin prestižnog međunarodnog turnira za košarkaše u kolicima „Sarajevo basket 2017“ koji će se održati u dvorani Ramiz Salčin od 02. do 04.06. 2017. godine uz učešće timova iz pet zemalja regiona.

Na turniru će pored domaćina nastupiti timovi Zagreb i Vodice iz Hrvatske, Maribor i Ljubljana iz Slovenije, Beograd iz Srbije, te ekipa Podgorice iz Crne Gore.

Turnir će biti otvoren utakmicom izmedju 3K Sarajevo i KKI Zgreb u petak 02.06. sa početkom od 16:30 sati, nakon čega će uslijediti i svečano otvaranje turnira i utakmica između timova iz Beograda i Vodica. Drugog dana turnira planirane su utakmice po grupama od 9 do 19 h a utakmice za plasman biće odigrane u nedjelju 04. Juna. Finalna utakmica na rasporedu je nedjelju u 11 h.

„Pred nama je izuzetno zahtjevan turnir, i velika je odgovornost i obaveza organizovati jedan ovakav događaj u Sarajevu, tako da koristim priliku da pozovem navijače i građane Sarajeva da na s podrže u dvorani Ramiz Salčin tokom vikenda a ujedno želim da se zahvalim svima koji su nas podržali i pomogli realizaciju jednog ovakvog događaja. “, rekao je Sabahudin Keč, predsjednik 3K Sarajevo .

Ulaz na sve utakmice je slobodan.