Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo domaćin ProAm golf turnira: Stižu najbolji golferi regije

fb-golf

Na golf terenima VF u Sarajevu će se održati tradicionalni ProAm golf turnir jedan od najboljih golf turnira u regiji. Ovaj sedmi po redu turnir će biti i rekordan po broju učesnika. Nastupiće 16 profesionalnih i 48 amaterskih golf igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uglavnom se radi o šampionima i rekorderima iz devet država. U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiće i jedini bh. profesionalac Sarajlija Dejan Šaran. Tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupiće i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore, te BiH.

ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu i to je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni i amaterski igrači golfa.

Najveći favorit za osvajanje turnira je Slovenac Sebastijan Ajster, peterostruki pobjednik sarajevskog turnira. Sebastijan je početkom ove godine nastupao za BiH na Evropskom prvenstvu profesionalnih igrača u Turskoj, tačnije u Beleku. Jedan od kandidata za prvo mjesto je i turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira. Obojica drže rekord sarajevskog golf terena.

Organizator turnira je Bosansko-hercegovačka profesionalna golf asocijacija. Turnir će se održati u petak i subotu.