Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo polumaraton bit će održan 17. septembra

coca-cola-sarajevo-polumaraton

Sarajevo polumaraton, od 2006. do 2016. godine, društveno odgovornim akcijama omogućio je prikupljanje ukupno 235.000 KM, a ova tradicija nastavit će se i ove godine, u nedjelju, 17. septembra, na 11. sarajevo polumaratonu na kojem se očekuje prikupljanje više od 15.000 KM, prenosi Anadolu Agency (AA).

Više od 3.000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja nastavit će masovni trend rasta popularnosti Sarajevskog polumaratona i trčanja općenito u glavnom gradu BiH, a prije i nakon utrke bit će u prilici donirati novac za tri partnerska udruženja.

Direktor Udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović istakao je da sarajevski polumaraton bez svojih društveno odgovornih akcija ne bi bio to što jeste.

“Naši partneri na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton su Humanitarna organizacija Hope and Homes for Children BiH, Alzheimer udruženje AiR Sarajevo te Udruženje građana Ruke koje realizuje ekološki projekat Let's Do it – milion sadnica za 1 dan. Naravno, tu je i naš novi projekat ‘Run with me’ u okviru koje ćemo, zahvajujući pomoći Ambasade SAD-a u BiH, omogućiti da 150 osoba sa invaliditetom učestvuje na posebnoj trci”, rekao je Mujanović.

Ovim saradnjama, naveo je, nastavljaju tradiciju društveno odgovornog djelovanja kojom žele unaprijediti društvo u kojem djeluju.

“Posebno smo ponosni jer smo kreirali ogromnu zajednicu rekreativnih trkača širom BiH, a svi će oni podržati društveno odgovorne aktivnosti“, naveo je Mujanović te pozvao sve učesnike i učesnice da i ove godine pokažu solidarnost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruženje građana Ruke u oktobru 2017. godine organizuje veliku akciju pošumljavanja “Let's Do it – milion sadnica za 1 dan” na području 40 općina u Bosni i Hercegovini. Svaki učesnik i učesnica će imati priliku kupiti zahvalnicu u iznosu od tri KM kojom će donirati jednu sadnicu za ovu veliku akciju.

Za pomoć Alzheimer udruženju AiR Sarajevo, učesnici i učesnice će moći prodavati svoje kilometre pod sloganom “Ne zaboravi svoje roditelje“ kako bi pomogli dementne osobe u BiH i podigli svijest o potrebama ove ranjive populacije u BiH. Sarajevo polumaraton će biti i prilika za sve građane da postanu hranitelji jednog od 30 mališana bez roditeljskog staranja koji čekaju na porodicu koja bi im mogla pružiti ljubav i zaštitu.