Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski MMA Klub “Pretorian” ne prekida niz uspjeha

pretorina

MMA Klub “Pretorian” Sarajevo nastavlja da niže uspjehe što potvrđuju četiri medalje – jedna zlatna, dvije srebrne i jedna bronzana te pehar za najbolji klub prvenstva, sve to osvojeno na nedavno održanom Otvorenom MMA prvenstvu Beograda 2017.

Medalje “Pretorianu” donijeli su Adnan Gabela (-70 kg, bronza) koji je osvojio srebro, Amer Džekman (-66 kg) osvojio je zlato, a Luka Krsman (-70 kg,) i Mehmed Njegović (-77 kg) srebrne medalje.

Trener “Pretoriana” Ermin Hodžić u razgovoru za Fenu kaže da im osvojeni pehar nije predat “nasumice”, niti prema “ličnoj procjeni stručnjaka”, već prema statističkim podacima i realnim parametrima. U obzir su uzeti broj borbi koje je klub ekipno odradio te omjer pobjeda i poraza.

Na ovom takmičenju u Beogradu učestvovalo je ukupno 37 takmičara iz deset klubova, održano je 26 borbi, a Hodžić je, naravno, jako zadovoljan postignutim uspjehom svog kluba.

Jedinu zamjerku Hodžić ima za slučaj njegovog borca Adnana Gabele, jer smatra da je bio “zakinut” u polufinalnoj borbi. Po njegovom mišljenju, Gabeli je oduzeta čista pobjeda, s kojom bi, prema objektivnim mjerilima, rezultati trebali biti još bolji – dva zlata i dva srebra.

– No, to nas nije spriječilo da dobijemo pehar za najbolji klub na takmičenju – ističe trener ovog perspektivnog sarajevskog kluba.

Također, naglašava da su pokazali jako visok kvalitet rada zbog čega su i pohvaljeni od MMA zajednice u Beogradu, međutim, on smatra “da uvijek može bolje”.

– Takmičenja, pogotovo amaterska, služe, prije svega, za sticanje borilačkog iskustva i upravo se kroz borbe ovakvog tipa najbolje uočavaju greške na kojima se može i mora raditi. Baš to će nam biti glavni motiv da radimo više, jače i kvalitetnije – kaže Hodžić.

U okviru planova za budućnost najavio je učešće “Pretoriana” u više regionalnih takmičenja, u svim disciplinama.

– Odavno smo poznati po tome što nemamo problem takmičiti se u udaračkim, hrvačkim ili parternim disciplinama kao što su boks, kickboks, tajlandski boks, hrvanje, brazilska jiujitsu, grappling i MMA – naglasio je.

Shodno navedenom, dodao je da MMA Klub “Pretorian”, upuštajući se u takmičenja bez predrasuda u bilo kojim borilačkom segmentu i parirajući protivnicima u njihovim matičnim disciplinama, drži “ego na minimumu, znanje na maksimumu”, podižući tako kvalitet na jako visok nivo.

– Stoga nam takmičenja bilo kakvog tipa nikada nisu bila problem, a sa ovakvim našim pristupom, takmičenja ima na svakom koraku – zaključuje trener “Pretoriana”.