Ostali sportovi

Ruskinja na AO

Šarapova: Bilo je dana kad nisam znala gdje sam

13/01/2019

Igrala sam ovdje još od juniorskih dana

Marija Šarapova će na ovogodišnjem Australian Openu igrati svoj 55. Grand Slam u karijeri. Protivnica će joj u prvom kolu biti 22-godišnja Britanka Harriet Dart.

Iako je posljednji Grand Slam osvojila prije gotovo pet godina u Parizu, Ruskinja je i u 32. godini opet tu. Rezultati nisu najbolji, a 30. mjesto na WTA listi vjerovatno nije realno, ali Šarapova se vratila nakon dopinškog skandala i solidno odigrala prošlu godinu.

Osvajačica Australian Opena iz 2008. godine dala je kratki intervju za YouTube kanal turnira, u kojem se osvrnula na karijeru.

“Igrala sam ovdje još od juniorskih dana. Kad sam prvi put primila pehar za drugo mjesto, nadala sam se da ću jednom osvojiti i seniorski turnir. Igrala sam tu puno velikih mečeva. Neke sam izgubila, ali sam iz svih njih puno naučila”, rekla je Ruskinja.

Šarapova je upravo na ovom turniru 2016. godine pala na dopinškom testu jer je bila pozitivna na supstancu koja je zabranjena samo nekoliko sedmica ranije. Dobila je dvije godine suspenzije koja joj je kasnije smanjena na 15 mjeseci. Danas joj je život puno više od tenisa, aktivna je u pomaganju ženama i djeci i jedna je od omiljenijih osoba na Touru.

“Dok sam bila mlađa, moj tenis se svodio na hotele i treniranje. Iskreno, bilo je trenutaka kad uopće nisam razlikovala jedan grad od drugog, nisam znala gdje sam. Sad sam starija i iskusnija i puno više uživam jer imam svoje rutine na koje sam navikla. Puno više vremena provodim u samom gradu u kojem igram, upoznajem kulturu i divim se arhitekturi ili nečemu trećem. Na taj način se isključim od samog takmičenja i ludnice koju nose dvije sedmice velikog turnira”, dodala je Marija.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.