Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saznajte svoj redni broj na drugom Sarajevo Grand Prix

Biciklizam_trka_Grand_Prix_1

Sarajevo Grand Prix održava se po drugi put u Bosni i Hercegovini. Kao i 2014.te tako će i sad prvih osam takmičara imati priliku za osvajanje UCI bodova, a samo jedan od njih, onaj najbrži osvojit će Sarajevo Grand Prix nagradu. Prošlogodišnji pobjednik Marin Matej već je pozvao sve takmičare i rekreativce da dođu 14. juna.

Bitno je napomenuti da će se ove godine obarati i Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu. Obzirom da se rekord drži već pet godina, Bosna i Hercegovina ima priliku da se još jednom, sportski, upiše u veliku Guinnissovu knjigu.

Svi rekreativci mogu da se prijave na službenu stranicu www.sarajevograndprix.com te na taj način osiguraju svoje učešće u obaranju rekorda. Svoj redni broj, ali i provjeru da li ste prijavljeni na biciklističku vožnju možete učiniti jednostavnim ukucavanjem imena na stranici sarajevograndprix.com.

Ovogodišnja takmičarska i rekreativna vožnja odjeknut će svijetom kao i prošle godine. Pozitivna, sportska slika iz glavnog grada Bosne i Hercegovine bit će primjer da zajedno možemo više. „Pokažimo svima koliko nas i oborimo Guinnissov rekord“ – poručuju iz organizacije Sarajevo Grand Prix 2015 podržanog od strane BH Telecoma.

Ovogodišnju tehničku podršku Sarajevo Grand Prix ima od strane BK „Giro di Sarajevo“ i BK „Trek team“.