Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedam novih disciplina na ZOI 2022. u Pekingu

zastava olimpijske igre

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, s ciljem što veće zastupljenosti sportašica, objavili su u srijedu iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Izvršni odbor MOO-a odobrio je da se u program ZOI 2022. uvrste ženski bob jednosjed, skokovi na velikoj skakaonici u skijanju slobodnim stilom u obje konkurencije, mješovita štafeta u brzom klizanju na kratkim stazama te mješovita ekipna natjecanja u skijaškim skokovima, skijanju po grbama i snowboard crossu.

“Dodavanje ovih disciplina za Peking 2022. pokazuje našu predanost ideji da u program Olimpijskih igara uključimo što više mladih te ga prema zastupljenosti spolova još više uravnotežimo”, izjavio je u saopštenju sportski direktor MOO-a Kit McConnell, prenosi Hina.

Zastupljenost sportašica će ovom odlukom biti povećana na 45,44 posto sa 41 posto koliko ih je bilo na ovogodišnjim ZOI u Pjongčangu. U 46 disciplina trebalo bi nastupiti 1314 sportašica. Na ZOI u Pekingu maksimalan ukupan broj sportaša i sportašica trebao bi biti 2892.