Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šef Ferrarija: Sebastian Vettel je bolji od Michaela Schumachera

Sebastian Vettel je bolji od Michaela Schumachera

Maurizio Arrivabene, šef Ferarijevog Formula 1 tima, izjavio je za italijanske medije da je Sebastian Vettel bolji od Michaela Schumachera, rekordera po broj osvojenih šampionskih titula, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mnogi su tvrdili da je Vettel osvajao šampionate Formule 1 samo zato što je bio u Red Bullu koji je imao najbolji bolid. Iskreno i ja sam bio takvog mišljenja dok nije stigao u Ferarri. Sada kada radim s njim mogu reći da je bolji od Schumachera na određeni način. Posebno kada je u pitanju karakter”, rekao je Arrivabene i nastavio:

“Michael je dosta zatvoreniji tip, družio se samo sa uskim krugom ljudi. Sa Sebastianom je potpuno duga priča. Svi članovi tima ga vide kao jednog od njih.”

Vettel je pobijedio na prošloj trci šampionata za Veliku nagradu Singapura i sada zauzima treće mjesto u ukupnom poretku vozača Formule 1 sa 203 boda. Pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Japana za liderom Lewisom Hamiltonom zaostaje 49 bodova.

“Mislim da nismo u trci za osvjanje šampionata. Istina matematika kaže da jesmo, ali smatram da je Mercedes i dalje veoma jak tim, a uz to Hamilton ima solidnu prednost”, jasan je Arrivabene.

Na jutrošnjem zvaničnom treningu na stazi Suzuka pol position za današnju trku osvojio je Nico Rosberg, klupski kolega Hamiltona u Mercedesu. Vettel će startovati sa četvrte pozicije. Do sada je Vettel četiri puta bio svjetski šampion u Formuli 1.