Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Belgije: Musa je impresivan

7937545415a10b504c4813374702080_orig
Kosarka ABA League season 2016-2017 Crvena Zvezda v Cedevita (Zagreb) Dzanan Musa Beograd, 03.10.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Košarkaška reprezentacija Belgije prije dva dana doputovala je u Sarajevo, kako bi se pripremila za utakmicu 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv naše najbolje selekcije. Belgijanci su poraženi u prva dva kola od Francuske i Rusije, pa su zaključili da bi porazom u Sarajevu vjerovatno bili otpisani za plasman u drugi krug. Dugogodišnji selektor Eddy Casteels potvrdio je to i u današnjoj izjavi.

– Kući želimo s pobjedom i prvim bodovima. Svaka utakmica je važna, ali Francuska i Rusija su korak ispred. Zbog toga je za nas ovaj meč ipak najvažniji, rekao je Casteels, te se požalio i na da neće moći računati na Maximea De Zeeuwa. Ranije je na spisku bio i naturalizovani Amerikanac Matt Lojeski, ali u posljednji trenutak Panathinaikos je spustio rampu na njegov odlazak u Sarajevo.

Uz sve te probleme, Casteels je svjestan i snage bh. tima, s posebnim akcentom na Džananu Musu.

– BiH je bila odlična protiv Rusije. U ovom sastavu nemaju NBA igrača, ali imaju mladog beka koji je impresivan. Ipak, mi moramo vjerovati u pobjedu i izvuči pouke iz prethodnih utakmica. Moramo shvatiti da utakmica traje 40 minuta, jer smo odigrali po jedno dobro poluvrijeme protiv Francuske i Rusije, da bi onda stali. Šansa definitivno postoji, ali samo ako budemo pravi cijelu utakmicu,zaključio je.