Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor bh. kadeta: Želimo se u BiH vratiti s medaljom

fiba bih njemacka kadeti

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža je, nakon pobjede kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Njemačke sa 70:54 u četvrfinalu Evropskog prvenstva u Litvaniji, za Anadolu Agency (AA) je izjavio da su mladi košarkaši BiH postigli historijski uspijeh.

“Osjećamo se jako dobro. Djeca su zaslužila da idu na Svjetsko prvenstvo, jer su pravi tim. Svi smo još u transu nakon pobjede protiv Njemačke”, kazao je selektor BiH.

Istakao je da će današnja utakmica protiv Španije u polufinalu biti velika prilika za BiH kako bi osvojila medalju.

“Pokušat ćemo se što prije sabrati i spustiti u realnost, jer danas nas čeka šansa za nešto nestvarno. Veliki protivnik je pred nama. Plasman na Svjetsko prvenstvo smo već ostvarili, sljedeći cilj nam je medalja”, rekao je Pandža.

Podsjetio je da su predstavnici FIBA-e nakon jučerašnje pobjede kadetske reprezentacije BiH nad Njemačkom zaprijetili bh. timu izbacivanjem sa Eurobasketa ukoliko se ne uplati kotizacija od 10.000 eura.

Selekcija BiH u polufinalu se sastaje protiv Španije danas u 18 sati. U drugoj polufinalnoj utakmici se sastaju Litvanija i Turska.