Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Litvanije nakon pobjede nad Srbijom: Da vidim šta će nam sad zamjeriti

Tan2015-9-18_22561346_7

 

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas izjavio je poslije sinoćnjeg plasmana u finale Eurobasketa u Francuskoj da želi vidjeti “kako će u svijetu košarke reagovati na pobjedu” njegove ekipe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakao je kako je njegova ekipa pokazala da se timskom igrom može pobijediti bilo koja ekipa u Evropi. Ipak, smatra kako će neki u svijetu košarke umanjiti značaj pobjede selekcije Litvanije.

“Prije Evropskog prvenstva 2013. godine svi su govorili da imamo dobar tim, ali ne i sjajne igrače. Kada smo stigli do polufinala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine rekli su da smo imali lak raspored. Ne znam šta će nam sada reći”, rekao je selektor Litvanije.

Litvanija je do finala u kojem će se boriti za četvrtu titulu evropskog šampiona došla prvenstveno timskom igrom i sa praktično pola tima.

Inače, Litvanija je sinoć u polufinalu pobijedila Srbiju rezultatom 67:64, a za titulu evropskih šampiona borit će se u nedjelju u 19 sati sa selekcijom Španije.

Litvanci su se posljednji put na krovu Evrope našli 2003. godine, kada su bili domaćini Eurobasketa, a prethodne dvije titule osvojili su 1937. i 1939. godine. Na prethodnom prvenstvu su poraženi u finalu od Francuske.