Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Selektor Marković na mukama zbog Karačića i Čelice

06/06/2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama u Zenici pred odlučujuću kavlifikacijsku utakmicu sa selekcijom Bjelorusije, koja se igra u četvrtak 11. juna u zeničkoj Areni.

Radna atmosfera je na viskom novou, ali se osjeća nedostatak nekih igrača, koji se još nisu priključili pripremama zbog obaveza prema svojim klubovima ili su provrijeđeni.

[pull_quote_right]Do utakmice sa reprezentacijom Bjelorusije neće se igrati nikakva trening utakmica[/pull_quote_right]

O radnom danu rukometnih Zmajeva za Fenu je govorio selektor Dragan Marković.

– Ovaj prvi dio priprema protiče odlično, prije svega sam izuzetno zadovoljan uslovima koje ovdje imamo, jedino što me muči je nedolazak mojih igrača koji igraju u Francuskoj i Njemačkoj, koji se očekuju na treningu. Ono što mene posebno sekira je povreda Karačića, koji ima težu povredu zadnje lože, zatim, kao što znate, Čelica takođe ne dolazi, tako da sam na malim mukama koje pokušavamo da kompenziramo na sve moguće načine – rekao je Marković.

Ljudi u Savezu ne sjede skrštenih ruku i u saradnji sa državnim organima završili su administrativne uvjete za angažman još jednog reprezentativnog pojačanja Marka Tarabochia.

– Još nije sve završeno, jer Marko Tarabochia nema pasoš, ali je dobio naše državljanstvo tako da očekujem da će on biti naš ‘joker’ kojim ćemo pokušati djelimično nadoknaditi igrače koji će izostati – istakao je za Fenu selektor Dragan Marković.

Do utakmice sa reprezentacijom Bjelorusije neće se igrati nikakva trening utakmica, jer stručni štab očekuje sve reprezentativce na okupljanju da bi na treningu uigravali svoje linije i do utakmice će samo taktički spremati napad i odbarnu za Bjeloruse.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.