Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Poljske, nakon sramotnog poraza od Hrvata, seli u Ugandu

Michael Biegler

Nakon sramotnog poraza od Hrvatske i ispadanja iz borbe za medalje, selektor poljske rukometne reprezentacije Michael Biegler podnio je ostavku koju je Rukometni savez Poljske bez previše razmišljanja prihvatio.

“Ja sam u potpunosti odgovoran za ovaj poraz. Ja i samo ja. Žao mi je navijača. Nismo bili pravi”, rekao je njemački stručnjak nakon utakmice.

“Za mene je ovaj poraz najteži u karijeri, ne znam što bih vam više rekao”, dodao je.

Biegler je preuzeo Poljsku prije četiri godine, a najveći uspjeh ostvario je 2015. na SP-u u Kataru gdje je osvojio bronzu.

Osim što je podnio ostavku Biegler se nedavno oprostio i od trenerskog posla u HSV-u, koji odlazi u stečaj. Ipak, pronašao je novi angažman u Africi, tačnije Ugandi. IHF ga šalje u svojstvu učitelja s ciljem da u Ugandi stvori temelje za razvoj rukometa.

Poljski mediji odmah su se bacili u potragu za novim trenerom. Glavni je favorit Talant Dušebajev, aktuelni selektor Mađarske koji također nije ostvario očekivanja na EP u Poljskoj. Od legendarnog Dušebajeva očekivalo se da će se Mađarska boriti za medalju, a ne da takmičenje završi sa samo jednom pobjedom u šest utakmica.