Ostali sportovi

okuplja se rukometna reprezentacija

Selektor Šuman: Situacija nam je veoma teška

02/11/2020

Nada se da u današnjem testiranju neće biti pozitivnih rezultata i da će igrači moći početi s treninzima

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u nedjelju na Ilidži pred susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

U okviru Druge kvalifikacione grupe prvi protivnik izabranika selektora Bilala Šumana 5. novembra u Dusseldorfu biće selekcija Njemačke, dok će 8. novembra bh. tim u Bugojnu ugostiti ekipu Austrije.

Na počeku priprema Šuman je suočen sa velikim brojem izostanaka igrača.

– Imamo mnogo problema, puno pozitivnih na koronavirus. Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia su pozitivni i neće doći na okupljanje. Srećom, oni su dobro i nemaju teže simptome bolesti. Marin Vegar i Ibrahim Haseljić su povrijeđeni tako da ni oni neće biti na raspolaganju, a također, zbog slučajeva Covida -19 u svojim klubovima, neće biti ni Vladimira Vranješa te Marka Panića – kazao je Šuman.

Po njegovim riječima, reprezentativci su jutros obavili testiranje na koronavirus i trenutno očekuju rezultate, kako bi večeras od 18 sati mogli obaviti prvi trening.

– Sastav je mnogo izmijenjen, imamo nekoliko igrača iz naše lige, imamo igrače koji do sada nikada nisu igrali zajedno. Slijedi nam neka improvizacija i što se tiče igre i odbrane i napada. Sada imamo situaciju da će naše standardno desno krilo Srđan Predragović sigurno da bude na desnom beku. U svakom slučaju situacija nam je veoma teška – navodi Šuman.

Smatra da je Njemačka veliki favorit u četvrtak.

– Nijemci imaju na raspolaganju 36 igrača, a njih 95 posto igraju Bundes ligu koja je davno počela. Mi imamo situaciju da igrači koji su došli ovdje nisu odigrali nijedne utakmice zbog pandemije, imamo igrače koji su bili u izolaciji sa svojim ekipama, tako da je veoma teško govoriti u kakvom je trenutnom stanju naša reprezentacija – kazao je Šuman.

Nada se da u današnjem testiranju neće biti pozitivnih rezultata i da će igrači moći početi s treninzima.

Ekipa bi u utorak trebala obaviti dva treninga, a u srijedu jedan prije odlaska za Njemačku.

Bh. tim vraća se u zemlju u petak kada je u večernjim satima planiran jedan trening, dok će u subotu obaviti dva treninga, pred nedjeljni susret s Austrijancima u Bugojnu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.