Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selimović šalje tužbu FIBA-i: Cedevita nam je otela Baju

darko-bajo

Aktuelni hrvatski košarkaški prvak nađao se u veoma neugodnoj situaciji. Naime, Cedevita bi ovih dana mogla vrlo lako mogla završiti na sudu. Tužbu je najavio sarajevski OKK Spars, i to direktno FIBA-i!

Sve se vrti oko kadetskog reprezentativca Hrvatske, 16-godišnjeg Darka Baje, koji je, prema riječima čelnika OKK Sparsa – otet od strane Cedevite.

Nihad Selimović

Nihad Selimović

“Ovo je klasična krađa igrača, koja ne može proći nekažnjeno. Imali smo kontakte sa Zagrepčanima, to ne mogu osporiti, ali se nismo dogovorili oko uslova. I tu je priča bila završena, bar što se nas tiče. Očekivali smo da se Bajo pojavi na treninzima, računali na njega ozbiljno ove sezone – što kada je u pitanju kvalifikacijski turnir Eurolige za juniore, što kada je u pitanju seniorska ekipa. Darko se nije pojavio, otišao je trenirati s Cedevitom, iako ima ugovor sa OKK Spars još dvije godine. Šta da sada radimo? Igrač je suspendovan, a mi ćemo svoju zaštitu prava zatražiti od FIBA-e, ali i Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Advokatski tim iz Slovenije i Njemačke već radi na pripremi tužbe protiv Cedevite i uskoro bi trebalo da sve bude gotovo”, kazao je predsjednik Sparsa Nihad Selimović te dodao:

“Ne znam zašto im je ovo trebalo, mogli smo se dogovoriti kao ljudi, jer mi smo dosta uložili u Baju. Ovdje je napredovao, iz Spars je otišao u reprezentaciju. Nikako ne možemo dozvoliti ovakvu otimačinu.”

Papirologija i zakon definitivno su na strani sarajevskog klub, no vidjećemo kako će na kraju sve završiti.