Srpska Open

Senzacija u Banjaluci: Sjajni Lajović eliminisao Đokovića

Novak Đoković
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/ Arhiva

Sve se rasplelo u trinaestoj igri drugog seta za najveću pobjedu Lajovića u karijeri. Meč je trajao dva i po sata

Novak Đoković, vodeći teniser svijeta, nije se uspio plasirati u polufinale Srpska Opena, turnira iz serije ATP 250 koji se igra u Banjaluci. Bolji od prvog nositelja bio je Dušan Lajović, srpski teniser koji zauzima 70. mjesto ATP-ovog poretka. Meč je završio rezultatom 6:4, 7:6(8) za nepostavljenog Srbina.

Lajović je ovim mečem stigao do prve pobjede u trećem ogledu protiv favorizovanog sunarodnjaka. Đoković je susret otvorio dobivenim gemom, a onda izgubio sljedeća tri i pao u zaostatak od jednog breaka. Nakon niza propuštenih prilika za vraćanje izgubljenog servisa, konačno je uspio izjednačiti na 4:4, što mu je bila i jedina od 16 ponuđenih break-lopti tijekom meča.

Odmah potom uspio je i izgubiti svoj početni udarac. Lajović je zatim kod 5:4 odservirao za prvi set, a u drugom breakova nije bilo, iako je Đoković bio taj koji je sve vrijeme bio opasniji na suparnikov početni udarac. Sve se rasplelo u trinaestoj igri drugog seta za najveću pobjedu Lajovića u karijeri. Meč je trajao dva i po sata.

Lajović će za finale igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju njegov sunarodnjak Miomir Kecmanović i Čeh Lehečka. Drugi polufinalni par čine drugi nositelj Rus Andrej Rubljov i Slovak Alex Molčan.