RUKOMET

Senzacija u Kelnu: Vardar nokautirao Barcu u polufinalu LP

LUKA CINDRIC (1)

U pobjedničkom sastavu briljirao je Letonac Dainis Kristopans sa deset golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Aleix Gomez sa devet

Rukometaši skopskog Vardara drugi su finalisti Final foura Lige šampiona, koji se igra u Kelnu. Makedonski šampion u polufinalu je priredio senzaciju savladavši prvog favorita Barcelonu rezultatom 29:27 (9:16), i to nakon nevjerovatnog preokreta, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmica je od samo početka tekla kako se očekivalo. “Barca“ je brzo povela i prednost lagano povećavala do sedam golova (16:9) s koliko je otišla na odmor. U nastavku je Barcelona imala potpuno kontrolu u prvih desetak minuta, kada je na semaforu posljednji put zabilježeno sedam razlike (22:15). Od tada Vardar je krenuo u potjeru. Polako je topio prednost velikog favorita, da bi u 56. minuti izjednačio na 26:26. U samoj završnici Vardar je bio smireniji i na kraju slavio sa 29:27.

U pobjedničkom sastavu briljirao je Letonac Dainis Kristopans sa deset golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Aleix Gomez sa devet.

Vardar će se u sutrašnjem finalu, koje počinje u 18 sati, igrati protiv mađarskog Veszprema. Nešto ranije, od 15.15 sati, Barcelona će za treće mjesto igrati protiv Vive Kielca.