Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

noć iznenađenja

Senzacija u NBA doigravanju, oba prva nositelja izgubila na startu

lebron (1)

LeBronu je to bila prva play-off utakmica nakon 2018., kad je s Clevelandom u svom osmom uzastopnom finalu izgubio od Golden Statea

Prvi nositelji Zapada LA Lakersi NBA doigravanje otvorili su porazom 93:100 od Portlanda, koji se u play-off probio kroz međufazu prošlog vikenda protiv Memphisa.

Tako su drugog dana doigravanja izgubile čak tri formalno domaće ekipe, među kojima i prvi nositelji obiju konferencija. Milwaukee Bucksi senzacionalno su izgubili od Orlanda 110:122, a Indiana Pacersi od Miamija 101:113. Samo je Houston opravdao ulogu bolje postavljene ekipe i svladao Oklahoma City 123:108.

Lakersima protiv Nurkićevih Blazersa nije pomogao ni triple-double LeBrona Jamesa, koji je završio s 23 koša, 17 skokova i 16 asistencija, ni 28 koševa i 11 skokova Anthonyja Davisa jer strašni dvojac nije imao veliku pomoć od ostatka tanašnog rostera. Lakersi su trice gađali 5/32, odnosno 15,6%, što je drugi najgori učinak u istoriji doigravanja za ekipe koje su ispucale barem 30 trica.

LeBronu je to bila prva play-off utakmica nakon 2018., kad je s Clevelandom u svom osmom uzastopnom finalu izgubio od Golden Statea. Ovo mu je bio debi u doigravanju u dresu Lakersa. Postao je prvi igrač s barem 20 koševa, 15 skokova i 15 asistencija u play-off utakmici od 1965. godine.

Blazerse je do pobjede vodio Damian Lillard s 34 koša, Jusuf Nurkić je zabio 16 uz 15 skokova, a Mario Hezonja je za 12 minuta igre ubacio dva poena iz slobodnih bacanja, uz dva skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

Houston je bez ozlijeđenog Westbrooka nadigrao Oklahomu zahvaljujući odličnoj partiji Jamesa Hardena koji je 37 koševa uz 11 asistencija ostvario s učinkom većim od 50% (12/22). Talijan Danilo Gallinari bio je najbolji strijelac Thundera s 29 koševa.

Iako nije nositelj, petoplasirani Miami je pokazao zašto je favorit protiv četvrtoplasirane Indiane. Do pobjede na startu play-offa nosio ga je Jimmy Butler s 28 koševa, a vrhunsku rolu odigrao je Slovenac Goran Dragić s 24 poena. T.J Warren i Malcolm Brogdon zabili su po 22 za Indianu.

Orlando reprizirao

Orlando je šokirao Milwaukee, sastav s najboljim omjerom lige, uz fenomenalnu partiju Crnogorca Nikole Vučevića, koji je utrpao 35 koševa uz 14 skokova. MVP lige Giannis Antetokounmpo zabio je 31 uz 17 skokova i sedam dodavanja.

Orlando je i lani kao potpuni autsajder otvorio play-off gostujućom pobjedom protiv Toronta, ali Raptorsi su uvjerljivo dobili sljedeće četiri i naposljetku otišli sve do kraja.