legendarna teniserka

Serena Williams ipak nije završila tenisku karijeru?

serena t2

Činilo se da je prva zvijezda ženskog tenisa završila karijeru na prošlogodišnjem US Openu nakon poraza u trećem kolu, a nekoliko je puta spomenula kako želi iskusiti život bez vrhunskog tenisa

Američka teniska zvijezda Serena Williams, koja još nije službeno završila bogatu karijeru u kojoj je osvojila 23 Grand Slam turnira, izjavila je za američku emisiju E! da se osjeća “sve smirenijom” zbog svoje odluke da se povuče iz tenisa, ali dodaje kako još nije u potpunosti odustala od ideje mogućeg povratka vrhunskom sportu.

Činilo se da je prva zvijezda ženskog tenisa završila karijeru na prošlogodišnjem US Openu nakon poraza u trećem kolu, a nekoliko je puta spomenula kako želi iskusiti život bez vrhunskog tenisa.

Zatim je u oktobru demantirala povlačenje iz tenisa i najavila da će i dalje igrati. Šanse za povratak na vrhunsku razinu opisala je kao “vrlo visoke”.

– Riječ mirovina nije u redu, jednostavno sam se povukla iz tenisa i dala prednost drugim stvarima. Umjesto riječi mirovina koristila bih riječ evolucija. Iz tenisa razvijam druge stvari koje su mi važne u životu – rekla je tada 41-godišnja Amerikanka.

Iako još vjeruje da se može takmičiti na najvišoj razini, Williams se muči s pitanjima koja se stalno ponavljaju u glavi o tome treba li izabrati sportsku karijeru ili radije uživati ​​u majčinstvu.

– Sada se definitivno osjećam smirenije, ali zanimljivo je. U isto vrijeme, osjećam se nekako ‘rastrgano’ jer još uvijek mogu igrati tenis na vrlo, vrlo, vrlo visokoj razini – rekla je Williams za E!.

Kako je dodala, prije nekoliko dana odigrala je ozbiljan meč.

– Igrala sam tako dobro da sam sebi rekla: nema šanse da neću igrati profesionalni tenis – kazala je Williams.

Ravnoteža u životu ostaje ključni aspekt koji Williams pokušava postići, bez obzira vrati li se svom voljenom sportu, prenosi STA.