Ostali sportovi

više je razloga

Serena Willimas neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju

27/06/2021

Četverostruka olimpijska prvakinja Williams je kazala da ne želi javno govorit o razlozima te odluke

Jedna od najboljih teniserki svijeta svih vremena i trenutno osma igračica na WTA listi Serena Williams saopćila je da neće nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji uoči početka Grand Slam turnira u Wimbledonu, 39-godišnja Amerikanka je kazala da ima više razloga za odluku o nenastupanju na Olimpijadi, ali da o tome ne želi javno govoriti.

U ranijim izjavama za američke medije je Williams govorila da nema volje za odlazak na Olimpijadu u Japan ako sa sobom ne može povesti trogodišnju kćerku.

Williams je tokom bogate karijere osvojila četiri zlatne medalje na Olimpijadama i to tri u konkurenciji parova i jednu u pojedinačnoj konkurenciji.

Nedavno su i španski teniser Rafael Nadal i Australac Dominic Rhiem saopćili da neće nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Održavanje Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju je prvobitno bilo planirano za prošlu godinu, ali je zbog pandemije odgođeno za ovu godinu.

Otvaranje Olimpijade najavljeno je za 23. jul, a zatvaranje za 8. august ove godine.

Zbog pandemije je zabranjen dolazak stranih navijača na Olimpijadu, a i ograničeni broj domaćih navijača će se morati strogo pridržavati zaštitnih mjera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.