Šest mjeseci nakon poroda: Balijagić-Abdihodžić se bori za svjetsku titulu

irma1222

Najbolja bh. bokserka Irma Balijagić-Abdihodžić (alias Adler) poslije godinu dana pauze ponovo će se naći u ringu.

Naime, naša najbolja bokserka će 3. decembra u Njemačkoj ukrstiti rukavice protiv 28-godišnje Grkinje s njemačkom adresom Kallijom Kourouni u borbi za svjetsku titulu u super perolakoj kategoriji po WIBF verziji.

Ono što je zanimljivo je da će naša 34-godišnja predstavnica i osvajačica tri svjetske titule imati meč nepunih šest mjeseci nakon što je prvi put postala majka.

Irma Balijagić - Abdihodžić

– Počela sam trenirati 40 dana nakon poroda, odmah sam ušla u salu. I čitavu trudnoću sam održavala formu, tako da sam potpuno spremna za ovaj meč. Ne bih ga ni prihvatila da nije tako. To sam samo jednom uradila kad sam se borila u Argentini i nikad više, kazala je za Fokus.ba Balijagić-Abdihodžić, te naglasila da ne zna mnogo o svojoj narednoj protivnici, osim da je aktivna i u amaterskom boksu, K-1, kick-boxu…

– Istakla bih i da je ovaj meč eliminacijski za borbu sa Ramonom Kühne, s kojom sam se borila za tri titule 2012. godine i izgubila. Sada nemam šta izgubiti, ovo mi je možda i posljednja šansa za titulu. Uvjerena sam da mogu pobijedili Kalliju. Preostaje mi samo da uđem i ring i odmah napadnem, kazala je Irma.irmaMeč će se održati u Karlsruheu za koji bh. predstavnicu vežu lijepe uspomene. Ona će se na taj način vratiti tamo gdje je i gotovo počela s profesionalnom karijerom, jer je drugi profesionalni meč imala u tom njemačkom gradu kada je pobijedila njihovu predstavnicu Selinu Reiss.

Balijagić-Adbihodžić je do sada imala 22 profesionalna meča, od čega 16 pobjeda i šest poraza. Kourouni iza sebe ima sedam profesionalnih borbi, od kojih šest pobjeda.

Naša najbolja bokserka rodila šampiona: Irma Balijagić-Abdihodžić postala mama