Ostali sportovi

Jedna igra za BiH, druga za Srbiju

Sestre Bošković otkrile šta im je tata rekao prije utakmice

19/08/2021

Bio je to prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva obeležio je i duel sestara Bošković – Tijane i Dajane.

Tijana je predvodila Srbijudo maksimalne pobede sa 16 poena. Dajana je s druge strane bila najbolja u dresu Bosne i Hercegovine, debitanta na kontinentalnom šampionatu sa 14 poena.

Bio je to prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou, piše Sportklub.

“Mi smo na terenu isključivo protivnice, ali mi je drago što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u našoj grupi i što imam priliku da se sastanem sa sestrom”, rekla je Tijana.

U jednom momentu Dajana je izblokirala mlađu sestru, poslije čega su Boškovićeve razmijenile “značajne poglede”.

„Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo emocije su mi bile baš pomiješane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge”, otkrila je Dajana i dodala:

„Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smiješno, nego kao vau. Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijale… Bilo je sve u svemu veoma zanimljivo“.

Tijana je imala drugačije viđenje kompletne situacije, pa je na pitanje o bloku odgovorila uz osmjeh:

„Ne sjećam se“.

Bosna i Hercegovina prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, a Dajana je otkrila čemu se nada na ovom šampionatu:

„U prvom setu smo igrale stegnuto, nismo ušle rasterećeno u meč kao što je trebalo. U drugom smo uspjele da malo bolje pokažemo našu igru, ekipa Srbije je mnogo iskusnija od nas. Ipak je ovo naš prvi put na Evropskom prvenstvu. Okrećemo se Azerbejdžanu, ova utakmica ostaje iza nas, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za sljedeću i da ostvarimo prvu pobjedu. Nećemo se predati ni na jednom meču, ne izlazimo na teren sa bijelom zastavom. Mislim da šansu treba da tražimo protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Rusija je ipak jedna od boljih timova u Evropi. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno fokusirane”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.