Wimbledon

Shapovalov se rasplakao nakon poraza, pa otkrio gestu kojom ga je Đoković oduševio

shapovalov (1)

U nekim dijelovima meča sam osjećao da igram bolje od Novaka, nikad prije to nisam osjetio

Najbolji teniser svijeta, 34-godišnji Srbin Novak Đoković, plasirao se u petak u svoje sedmo finale na Wimbledonu, u kojem ga čeka Italijan Matteo Berrettini, nakon što je sa 7:6 (3), 7:5, 7:5 savladao 22-godišnjeg Kanađanina Denisa Shapovalova (ATP – 12.).

Shapovalov se nakon meča rasplakao pa dao izjavu za medije u kojoj je otkrio kako ga je Đoković oduševio nakon meča.

“Došao je u moju svlačionicu. Rekao mi je da zna da mi je sada teško, ali da ću s vremenom doći na svoje. Nije to morao napraviti, bilo je to jako lijepo od njega. Ne hvali ga se dovoljno”, rekao je Shapovalov pa dodao:

“Bila je ovo prava borba. U nekim dijelovima meča sam osjećao da igram bolje od Novaka, nikad prije to nisam osjetio. Znao sam da se mogu boriti za naslov, zato sam i bio tako jako tužan nakon meča.”

I Novak Đoković se obratio novinarima nakon meča, a prvo se osvrnuo na svog protivnika koji je teren napustio u suzama.

“Denis je bio bolji od mene u prva dva seta”, iskreno je priznao Đoković koji je bez obzira na to osvojio te setove i priznanjem iznenadio okupljene novinare.

Nakon toga se osvrnuo na meč.

“Ovo je najvažniji turnir za mene. Nema zadrške kada stanem na teren, nema povlačenja. Kad izađem ovdje, pokušavam izvući maksimum i vidjeti što će se dogoditi. Predaja nikad nije opcija.”