Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski kup

Shiffrin dva dana nakon trijumfa u spustu, slavila i u superveleslalomu

mikaela (1)

Zanimljivo za Shiffrin je to bila prva pobjeda u superveleslalomu još od februara prošle godine kada je u istoj disciplini slavila na Svjetskom prvenstvu

Amerikanka Mikaela Shiffrin nastavila je dominaciju u Svjetskom kupu za skijašice. Ona je u bugarskom skijalištu Bansko dva dana nakon trijumfa u spustu, slavila i u današnjem superveleslalomu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Amerikanka je sjajno odvozila tehnički zahtjevnu stazu i prošla kroz ciljnu ravninu sa vremenom 1:10,88 minut. Iza sebe je ostavila Italijanku Martu Bassino, koja je bila sporija za 29 stotinki. Treće mjesto osvojila je švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami sa zaostatkom od 70 stotinki.

Zanimljivo za Shiffrin je to bila prva pobjeda u superveleslalomu još od februara prošle godine kada je u istoj disciplini slavila na Svjetskom prvenstvu.

Shiffrin je vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1.225 bodova, dok drugoplasirana Italijanka Federica Brignone ima 855. Amerikanka je nakon trijumfa u Banskom izbila i na lidersku poziciju u poretku superveleslaloma sa 186 bodova, 36 više od drugoplasirane Švajcarkinje Corinne Suter.