Sin legendarnog Johna Stocktona novi saigrač Džanana Muse

stockton_1

Poznati košarkaški novinar otkrio je kako je David Stockton, sin poznatog NBA igrača i člana originalnog Dream Teama Johna Stocktona, dolazi u Cedevitu, te kako će potpisati trogodišnji ugovor i uzeti hrvatsko državljanstvo.

Sin slavnog playmakera Utah Jazza odigrao je samo tri utakmice u NBA ligi za Sacramento Kingse, a kako se nije uspio izboriti za značajniju minutažu u najjačoj svjetskoj košakaškoj ligi, odlučio se okušati na evropskim parketima.

U razvojnoj ligi, u kojoj NBA klubovi šalju svoje igrače po minutažu, Stockton je igrao za Reno Bighornse, zabijao je 18 koševa po utakmici, te imao sedam asistencija i tri skoka.

Stockton ima pravo na hrvatsko državljanstvo jer je njegova baka po maminoj strani američka Hrvatica Matilda Baričević, a njegov djed, Mike Stepovich, posljednji guverner Teritorija Aljaska, koji je 1958. godine postao dio SAD-a, je porijeklom Crnogorac.

Cedevita bi na taj način otvorila još jedno mjesto za stranca uoči iduće sezone, a Stockton bi ušao u konkurenciju za razigravača hrvatske košarkaške reprezentacije.