Ostali sportovi

NBA

Sindikat igrača blizu dogovora o početku nove sezone

05/11/2020

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA ekipa biti otvoreni 1. decembra

Udruga igrača blizu je dogovora s vodstvom NBA lige kojim bi se omogućilo da nova sezona započne 22. decembra, a u njenom osnovnom dijelu bi na rasporedu bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je to uobičajeno, izvjestio je američki ESPN.

To je rezultat odvojenih razgovora koje su u srijedu vodili predstavnici igrača s jedne i vodstvo NBA lige s druge strane, očekujući da će datum početka nove sezone biti potvrđen. Prema ESPN-ovim saznanjima igrači bi se tokom četvrtka trebali izjasniti o tom prijedlogu, a očekuje se da će prihvatiti i novi prijedlog raspodjele novca za sljedeće dvije godine.

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA ekipa biti otvoreni 1. decembra.

Još nema nikakvih naznaka o povratku gledatelja u NBA dvorane. Na prodaji ulaznica za prošlu sezonu NBA liga je izgubila 800 miliona američkih dolara, nakon što je takmičenje prekinuto 11. marta zbog izbijanja pandemije bolesti Covid-19.

Nastavak sezone “pod balonom” u Orlandu, koji se dogodio četiri i pol mjeseca poslije, smanjio je ostale gubitke koji bi nastali otkazivanjem ostatka utakmica osnovnog dijela i cjelokupnog doigravanja. NBA liga je izgubila oko 400 miliona dolara od sponzorstava i prodaje predmeta, a procjenjuje se da je još 200 miliona izgubljeno kad je Kina uvela ‘NBA bojkot’ jer je bivši glavni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey izrazio podršku prosvjednicima u Hong Kongu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.